De ce avem 5000 de prieteni ?

Da! Pe Facebook mă refer.
Zilele trecute mă uitam la televizor și brusc apare reclama aia de la KFC și cum sunt mare fan am urmărit-o cu atenție. Zicea ceva de like-uri și mâncare. Am căutat pagina lor pe internet, am văzut care era treaba, am introdus profilul meu, s-a calculat frumos și ghici ce ? 50 de like-uri pe o lună întreagă.
Apoi am văzut că am ceva peste 700 de prieteni și m-am întrebat de ce să țin atât de mulți dacă majoritatea fac silent stalking ?
Mă urmăresc, mă comentează cu alții dar niciunul nu dă like la nimic. Așa că am mai șters din ei.
Dacă ai încercat vreodată să faci asta înțelegi de ce rămâi cu minim 500.
Începi frumos cu necunoscut, john doe, jane doe, no profile photo, nu e din orașul meu, și multe alte criterii de selecție.
Apoi te lovești de oameni care nu te salută pe stradă dar mnah, ți-e rușine să îi ștergi deși nu aveți nici măcar un contact. Cine știe vreodată cum dai de ei.
Apoi ai persoanele alea pe care numai de drag le urmărești fiindcă postează lucruri interesante, nici pe ăia nu îi poți șterge.
Apoi rudele alea de îți lasă comentarii ciudate sau prost scrise sau cu mulți maimuțoi dar nu le poți șterge pentru că fac parte din familie și numai tu știi cât de mult or să discute asta la posibile reuniuni de familie.
Mai avem profesorii pe care nu i-ai agreat niciodată (asta îi exclude pe cei pe care i-ai plăcut ) dar îi ții acolo fiindca ei ți-au dat cererea și îți mai zboară câte un like la poze decente din când în când. Păi e frumos așa ? Să îți bată obrazul pe stradă ? Nu se merită. Lasă-i acolo.

Și la final rămâi cu o mulțime de oameni pe care nu prea îi vezi, nu prea le vorbești și care nici măcar un like să îți iei un Smart Meniu nu îți lasă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s