10 Obiceiuri pe Care le Urăsc

Nu sunt o persoană perfectă, care să fi scăpat cumva de obiceiuri proaste dar cumva alții tind să le aibă atât de proaste încât să mă determine să le detest. Asta include bărbați, femei, colegi de cameră, etc. Nu fac diferențe când e vorba de obiceiuri proaste.

1. Scuipatul

Da, cam cel mai scârbos dintre obiceiuri. Am ținut să încep cu el ca să pot trece mai departe fără să mi se întoarcă stomacul pe dos la sfârșit. Cum se zice, am tăiat răul de la rădăcină.
Îi urăsc, îi detest și nu pot sta în preajma persoanelor care țin să împartă ADN în toate părțile.
Am câteodată tendința să le spun : Mori? Te îneci ? Nu-mi pasă ! Înghite!

2.Suflatul nasului

Dacă aveți bunici la țară veți ști despre ce vorbesc. Nu vorbesc despre gentilul suflat în batistuța frumos calcată de la piept sau în șervețelul curat din pachețel.
Vorbesc de grotescul suflat de nas cu mâna sau degetele sau Dumnezeu știe cum se face treaba aia pentru că mereu când mă ”lovește” acest tablou”mirific” întorc capul.
Am evitat de multe ori să urc în același autobuz cu o persoană care a făcut asta doar din cauza gândului : ”Dacă pun mâna unde a pus-o el ?”
Aici nu mai este doar scârba, ci și puțină mysofobie.

 

3. Râsul isteric

Dacă ești genul de persoană care iubește liniștea și pacea și de cele mai mult pacea cu vecinii de scară, atunci cu siguranță o personă care are un râs isteric este clar ceea ce nu îți trebuie ca și coleg de cameră!
Nu spun că nu am prieteni care au un râs zgomotos ci că evit să îi aduc acasă seara. Cumva, îmi pasă de părerea vecinilor și nu cred că mi-ar plăcea un pay-back din partea lor.

4. Oportunismul

Dacă mă vezi că stau la coadă în fața ta și întorc privirea o secundă, nu este un semn clar că trebuie să te bagi în fața mea de parcă nu mai știu fețele celor de la coadă. Am o memorie fantastică când vine vorba de fețe și expresii.
În momentul ăla îți detest toată ființa, familia, neamul și rasa. Și mi-ar plăcea să te împiedici la ieșire și să cazi.

 

5. Lovitul animalelor

Ăsta nu știu dacă este un obicei, cât o problemă ce ține de psihic și vine cu o sugestie de consultare a unui specialist.
Am avut de multe ori altercații cu oameni de toate vârstele și rasele și credințele pentru că au lovit un animal în fața mea. Și da, nu sunt mândră de faptul că i-am înjurat și le-am spus că vor muri triști și singuri pentru că sunt oameni răi și Iadul o să-i pape, dar în momentele alea am suferit de căderi nervoase. Puteau să mă dea și în judecată din partea mea, că mă scotea orice psiholog cu 3 ani la fără frecvență.

 

6. Lauda de sine nu miroase a bine

Ai pățit și tu asta sigur. Ai dat de un om cu multă stimă de sine care suferă de nebăgare în seamă, cu prostul obicei de a discuta despre toate lucrurile minunate pe care el le are și le face și le poate face la telefon, în gura mare, cu o persoană probabil fictivă.
Ăștia de cele mai multe ori sunt bărbați și fac așa în fața femeilor. Nu știu dacă urăsc  zgomotul produs de ei sau exagerarea. De fapt nu contează, pentru că orice ar fi tind a deveni penibili după mai mult de 5 minute de monolog.

 

7. Mestecatul de gumă

Nu spun că nu mestec gumă, sau că probabil nu o mestec ciudat după ce începe să se întărească și să își piardă din gust dar cei care flecăne și plescăie și deschid gura mestecând în scârbă îmi provoacă repulsie instant ca nesul.
Pierd orice fel de respect în acel moment.

 

8. Tusea și junghiul

Stai calm, în autobuz, în drum spre locul unde ai tu treabă, sănătos, frumos, galben de gras, etc etc și vine un tip  aparent normal care are o mână pe telefon și cu cealalta se ține de bară. Apoi din străfundul Iadului, vine o tuse seacă și plină stropi de ADN, pe care o împarte cu toți oamenii pe o rază de 1-2m. Simți cum ceva te lovește la coaste, ceva ce pare a fi un.. junghi. Simți în toată ființa ta că acea tuse e o răceală și că ai luat-o și tu pentru simplu fapt că acel tip absolut obișnuit stătea în apropierea spațiului tău personal.
Tare prost obicei, acesta cu nedusul mâinii la gură.

 

9. Holbatul

Câteodată și eu să fiu sinceră fac asta, dar nu la chestii evidente ca cicatrici sau handicapuri sau ceva ce ar putea stânjeni. Mă holbez la prieteni sau persoane cunoscute pentru a vedea dacă mă recunosc, mă holbez la persoane drăguțe pentru că sunt drăguțe și merită a fi admirate dar nu mai mult de câteva secunde sau la obiecte și articole de îmbrăcăminte. M-am încadrat și nu, în acest topic.
Urăsc persoanele care se holbează la gesturi de tandrețe, care se holbeazăla cicatrici sau probleme de handicap, la mine chiar dacă observă că mă uit fix în ochii lor, la discuții de parcă participă cumva pasiv la ele deși nu au treabă cu persoanele care discută și la multe alte lucruri creând disconfort.

 

10. Injuratul fără motiv

Mă calcă pe nervi o persoană al cărui vocabular se limitează la cuvinte obscene folosite în mod natural cu orice persoană indiferent de natura relației.
Am cunoscut o fată care se părea că îmi este vecină iar primul cuvânt pe care l-a scos pe gură a fost ”c**ie”. O cunoșteam de 5 minute și așa mi s-a adresat. Am avut făcut o pauză în care m-am blocat și m-am întrebat dacă a gândit când a vorbit dar faptul că ea încă mai vorbea în același fel m-a convins că nu o să ne înțelegem prea bine ca vecine. Așa a fost.
Destest vulgaritățile de genul acesta, în public. Acasă fiecare face ce vrea.

Ar mai fi lucruri de adăugat dar le păstrez pentru o poibilă parte a doua. Big Grin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s