Cum este iubirea ?

M-am întrebat mereu. ”Cum este iubirea ?”

Știi furnicăturile alea ? Știi sentimentul ăla de gol în stomac ?

Eh, toți îl aflăm involuntar la un moment dat în viață. Unii știu să îl cizeleze și să nu îl lase să le-o ia înainte și să pună stăpânire pe sufletul lor. Alții… ei bine alții, ca mine de altfel îl lasă să își facă de cap și să le transforme viața undeva între silent stalking și momente zgomotoase stânjenitoare.
Dar atunci când minunea se întâmplă și cuplul se formează… cum știi că iubești și că ești iubit ?

Am învățat câteva lucruri despre iubire și vreau să le împărtășesc.

1. Iubirea este sinceră.
Simplu, nu ? Sinceră.
Minciuna nu face decât să sape o groapă între suflete, să le îndepărteze și să le distrugă încrederea.

2. Iubirea este bazată pe încredere. 
Nimic nu distruge mai tare o relație decât neîncrederea și paranoia continuă.

3. Nu, iubirea nu este egală cu gelozia. 
O persoană geloasă devine paranoică, devine agitată, devine certăreață și nu face decât să rănească persoana de lângă ea.
Este cumva okay să nu rămână indiferent la privirile și încercările altor pretendenți dar nu este okay să bănuiască toți colegii de muncă de flirt și nici să nu accepte să ai relații de prietenie cu bărbați. Așa cum nici pentru el nu ar fi okay să stârnească o furtună ori de câte ori o prietenă veche sau o colegă de muncă îl salută pe stradă.

4. Iubirea este aventură.
Nu te gândi că iubirea înseamnă o monotonie totală după maxim 6 luni de relație. Fii spontan !
Gândește-te la ceva nou ce ați putea face. Învățați împreună să faceți diverse lucruri.
Faceți craft-uri, mergeți la patinoar împreună, vedeți filme la cinema, urcați pe munte, mergeți cu barca, schiați! Nu contează ce faceți atâta timp cât o faceți împreună și lăsați monotonia zilelor pe canapea să rămână un vis urât.

5. În iubire nu se scot ochii ! 

Oricât de mult nu suporți faptul că tu mereu duci gunoiul și ea niciodată nu îl atinge sau oricât de mult urăști că tu faci mâncare și el nici nu îndrăznește să spele vasele, scosul ochilor nu este soluția unei astfel de probleme. Discutatul cu calm este !
Cu cât unul dintre voi va face asta mai des, cu atât celălalt se va sătura mai tare.

6. Ce s-a întâmplat înaintea intrării tale în viața lui/ei nu este problema ta! 
Nimic mai adevărat și mai stupid decât faptul că urăști că au fost alte persoane înaintea ta în viața persoanei iubite. Îi urăști că au atins persoana iubită și poate au rănit-o dar nu compara niciodată relațiile ei/lui trecute cu relația voastră și mai ales nu distruge relația voastră aducând vorba de greșelile ei/ lui trecute în relațiile trecute!
Nu e problema ta dacă ea l-a înșelat pe fostul ei prieten, dacă nu știi circumstanțele, cum nu e problema ei dacă tu ai fost un ”ola ola eh macho man” atâta timp cât unul față de celălalt sunteți altfel de oameni.
Trecutul este format din greșeli și lecții învățate. Nu face dirigenție cu viața trecută a altui om.

7. Sexul în relație

Acesta este un subiect care diferă de la cuplu la cuplu și de la persoană la persoană, dar o relație bazată pe sex va rămâne o relație bazată pe sex.
Certurile bazate pe subiectul ”sex prea puțin” sunt certuri care dau de înțeles că ceva nu este în regulă. Discuțiile vor duce la un rezultat sau cel puțin la un răspuns dar cu calm.
Dar o persoană care va insista mai mult asupra acestui aspect decât asupra lipsei comunicării este o persoană care nu iubește suficient sau chiar deloc.

8. Iubirea este susținătoare !

O persoană care te iubește te va susține moral și nu te va lăsa pradă deznădejdii, nici grijilor cauzate de profesie sau viață personală.
Dacă nu te susține în absolut tot și îți spune de ce nu te susține în anumite cauze, ține acea persoană lângă tine pentru că îi pasă suficient de mult cât să te protejeze de decizii greșite.
Nimic nu spune ”Te iubesc!” mai bine decât ”Nu te duce la interviul ăsta! Ceva nu este în regulă cu cerințele job-ului.” sau ” Prietena asta nouă a ta nu pare în regulă. Pare parșivă. Ai grijă câtă încredere îi acorzi! ”
Nu este invidie ci grijă față de tine.

Mai sunt multe alte lucruri într-o relație care cu siguranță subliniază iubirea dintre cei doi dar aceastea sunt cele mai importante de amintit!

Dacă mai știi și altele, aștept comentarii cu idei. Thumbs up

 

sursa foto- weheartit.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s